Artar japonez rosu(Acer palmatum Atropurpureum) 80-100 cm

150 lei
negociabil
1 vizualizare
Livrare oriunde in tara.
Transportul nu este inclus in pret.

Parte din familia Aceraceae, Acer Palmatum Atropurpureum este arborele ce ofera efectul “wow” oriunde ar fi plantat! Coroana deasa este sustinuta de un trunchi drept, puternic si lemnos. Copacul are un coronament frumos, dens si bogat, format din frunze mari, palmate, cu cate 5 lobi ascutiti asemanatoare celor de bambus si cazatoare. In aprilie si mai apar inflorescente mici, galbene aproape insignifiante decorativ. Frunzele se coloreaza in nuante noi in fiecare anotimp, dar capata accente de rosu intens toamna, oferind un spectacol unic!
Cunoscut si sub denumirea de Artar rosu japonez datorita originii asiatice, Acer Palmatum Atropurpureum se incadreaza in categoria arbustilor decorativi de talie mica - la maturitate atinge o inaltime de circa 3-4 metri, cu o crestere lenta. Arealul potrivit pentru plantare este cel insorit, cu toate ca se dezvolta frumos si in semiumbra. Artarul rosu japonez prefera solul umed, bine drenat, cu nevoie de udare moderata in seceta si toleranta ridicata la daunatori si la poluarea atmosferica. Arborele se planteaza solitar, in grupuri sau aliniat, desi creste minunat si in ghivece mari, ideale pentru decorarea terasei si balconului tau!
Forma de crestere a Artarului rosu japonez variaza intre dezvoltari pe verticala si orizontala. Uneori poate avea multiple trunchiuri, unite in apropiere de sol, facandu-l extrem de popular printre iubitorii de bonsai. Acer Palmatum Atropurpureum este un arbore decorativ prin port, frunzis si culoare, dovedind ca soiul este ideal pentru amenajarea parcurilor si gradinilor de orice dimensiuni!
Vezi descrierea
Publicat: 09.04.2021 09:04
Actualizat: 09.04.2021 09:04
ID: f2trVJ3ri8k

Anunțuri similare